Interpreti Nunta Orastie

Ovidiu Homorodean

Interpreti Nunta Orastie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Interpreti Nunta Orastie: Ovidiu Homorodean.

  Ovidiu Homorodean nascut la 25 August 1987, Orastie, Hunedoara, Romania este un interpret de valoare al muzicii populare romanesti.
Ovidiu provine dintr-o familie iubitoare de folclor, o familie în care doineste frumosul si buna dispozitie, unde muzica si în general arta sunt puse la loc de cinste. Ovidiu a mostenit dragostea pentru folclor de la parinti, înca de mic a fost pasionat de muzica. A început sa cânte la vârsta de 16 ani, sub îndrumarea regretatei Ileana Rus, iar mai apoi, Mariana Anghel si profesorul Gavril Prunoiu i-au îndrumat pasii în arta muzicala, studiind canto popular în cadrul scolii Populare de Arta din Deva. Acest lucru i-a permis lui Ovidiu sa realizeze ca muzica populara este mai aproape de sufletul lui si ca, în cântecul si versul popular se regaseste mult mai usor.
      În anul 2002, Ovidiu participa la primul concurs de muzica populara ” Felician Farcasu ” de la Brad jud. Hunedoara, unde obtine locul I, iar în anul 2003 , participa la concursul Mostenitorii din cadrul emisiunii Tezaur Folcloric, câstigând deasemenea locul I. De aici, acesta începe o colaborare cu emisiunea Tezaur Folcloric, realizata de Marioara Murarescu, iar de atunci si pâna în prezent, drumul lui Ovidiu în cariera muzicala cunoaste un progres remarcabil. A început o colaborare frumoasa si cu emisiunea „O vedeta populara” realizata de Elise Stan, si cu multe alte televiziuni de folclor si nu numai.
      În ciuda faptului ca Ovidiu dispune de foarte putin timp liber, a cautat mereu sa fie cât mai aproape de muzica populara, îmbinând armonios viata profesionala cu cea de artist. S-a remarcat intotdeauna prin maiestrie si forta interpretativa, privind intotdeauna cu seriozitate aparitiile scenice. De-a lungul timpului, Ovidiu a fost remarcat de nume mari ale folclorului românesc si de specialiati, al caror cuvânt au influentat pozitiv cariera sa artistica: Marioara Murarescu, Elise Stan, Eugenia Florea.

 

Servicii

Stam la dispozitia dumneavoastra pentru a va oferii o petrecere de neuitata alatrui de noi cu cantece si hore din cele mai frumoase pentru:

  • Nunta;
  • Botez;
  • Petreceri private;
  • Aniversari;